Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-05@02:19:05 GMT

خطر کم آبی در اصفهان بسیار جدی است

تاریخ انتشار: ۱۴ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۶۳۵۵۱۱

یک کارشناس حوزه آب گفت: متاسفانه اهدافی که در برنامه ششم برای رفع معظل آب در پیش گرفته شده است کمکی به بحران نمی‌کند بلکه موجب تشدید آن می‌شود.

لطف الله ضیایی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: منابع آب در کل کشور در وضعیت بحرانی قرار دارند. بحران در منابع سطحی خود را به صورت خشکسالی در تالاب‌ها و رودخانه‌ها به نمایش می‌گذارد و موجب به وجود آمدن کانون ریزگردها، فرسایش بادی می‌شود و هر مسئولی که در خصوص این بحران‌ها تذکر بدهد واقعیت‌ها را نمایان کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: در منابع آب زیر زمینی در وضعیت بحرانی قرار داریم و این منابع در حال نابودی هستند، خشکی چاه‌ها و قنات‌ها از مهم ترین اتفاقات پیرامون منابع آب زیرزمینی هستند، سالانه 1200 کیلومتر کف شکنی چاه‌ها (عمیق کردن چاه) در کشور برای تعقیب آب رخ می‌دهد و این مهم موجب نابودی کمی و کیفی آب‌های زیرزمینی می‌شود.

این کارشناس حوزه آب با بیان اینکه چاه‌ها در برخی از مناطق کشور به قدری شور شده‌اند که دیگر قابل مصرف نیستند، افزود: فرونشست زمین که از آن به عنوان زلزله خاموش یاد می‌شود باید جدی گرفته شود. تخلیه آب‌های زیرزمینی موجب نشست طبقات فوقانی زمین شده و چون این اتفاق نامتقارن رخ می‌دهد هیچ راهکاری جز متروک اعلام کردن شهر فرونشسته و تجهیزات پیرامون آن ندارند.

ضیایی با اشاره به اینکه خطر کم آبی بسیار جدی است، گفت: اگر امروز تا این میزان تکیه بر آب و کمبودهای آن می‌شود به این دلیل است که بحران آبی موجب پدید آمدن بحران‌های زیست محیطی می‌شود و باید اولویت کشور امروز بحران آب باشد. ارتباط متقابل بحران آب و بحران زیست محیطی است که موجب تمرکز بر روی موضوع آب شده است.

وی با بیان اینکه در استان اصفهان کلاه قاضی، مهیار، برخوار و شهر دامنه نشست کرده‌اند و حتی برای نشست شهر دامنه مدیریت کل بحران استانداری نیز جلسه تشکیل داد، تصریح کرد: فرونشست زمین در اصفهان نیز رخ داده، اما نیازمند پایش های مستمر هستیم و باید برای پایش فرونشست زمین برنامه جامعی تهیه شود و همواره مورد رصد قرار گیرد و زمانی که فرونشست‌ها بیشتر از حد شدند عملیات پیشگری انجام شود.

این کارشناس حوزه آب تاکید کرد: خطر در اصفهان بسیار جدی است. برای مثال در خیابان مهرآباد اصفهان پنجره‌های برخی ساختمان‌ها بسته نمی‌شود و دیوارها ترک خورده است، اما به دلیل اینکه آمار مستندی نداریم و پایش ها انجام نمی‌شود نمی‌تواند در مورد این نشست‌ها محکم صحبت کرد، اما اینکه نشست‌های زمین به اصفهان رسیده‌اند یک واقعیت است.

ضیایی اظهار کرد: رفع معضل آب نیازمند یک عزم ملی است. متاسفانه اهدافی که در برنامه ششم در پیش گرفته شده است کمکی به بحران نمی‌کند بلکه موجب تشدید آن می‌شود. چراکه بحران نشست زمین نه تنها اصفهان، بلکه استان‌های کرمان، فارس، یزد، خراسان، سمنان و همدان را نیز درگیر کرده است.

وی افزود: سیاست‌های کلان جامعه در موضوع آب بحران ساز است. اسناد بالادستی مجوز عملیات در زمین‌های شیب دار را صادر کرده‌ است و این مهم در 30 استان کشور بحران ایجاد خواهد کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۳۵۵۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم توانمندسازی بازرسی کار / تقدیر از شهرداری اصفهان برای پیاده‌سازی نظام یکپارچه HSE

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: پیشنهاد می‌کنم بازرسی کار در کشور توانمندسازی شود، در این راستا ادارات نیز مکلف به فعال کردن واحد HSE شوند و در کنار مدیریت بحران استان قرار گیرند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، منصور شیشه‌فروش امروز _پنجشنبه سیزدهم اردیبهشت_ در همایش اهمیت، نقش و جایگاه HSE در مدیریت شهری با تقدیر از مدیریت شهر اصفهان که در مدیریت بحران و در حوزه پیشگیری پیشگام است، اظهار کرد : بخشی از حوادث ریشه طبیعی دارند، در کشور بیش از ۴۲ حادثه طبیعی که سابقه وقوع داریم شناسایی شده است.

وی با بیان اینکه بخشی از حوادث انسان ساخت هستند که می‌توان اقداماتی را در راستای کنترل و پیشگیری آن انجام داد، افزود: نوروز ۸۵۰ نفر و در تعطیلات عید فطر ۱۵۰ نفر در جاده‌های کشور جان باختند که بر اساس گزارش علت بیش از ۸۰ درصد این حوادث، خطای انسانی است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: هر فردی در پازل مدیریت بحران باید نقش خود را بداند و نباید در کنترل حادثه‌ها ناامید شد و هیچ موضوعی نمی‌تواند مانع مسائل ایمنی شود.

وی ادامه داد: در مدیریت بحران نباید بی‌تفاوت شد، زیرا بی‌تفاوتی نقطه عطفی در رخ دادن حادثه است.

شیشه‌فروش با بیان اینکه حادثه‌ای نیست که در اصفهان رخ دهد و آن را مستند سازی نکرده و پیرو آن دستورالعمل نداده باشیم، افزود: وظیفه ما در مدیریت بحران پیشگیری است و ابزاری که در این مسیر داریم، آموزش است، در نهایت نیز باید حوادث رخ داده را در کمترین زمان کنترل کرد و در ادامه بازسازی را در دستور کار قرار داد.

وی با اشاره به اینکه سال گذشته ۵۶ نفر به دلیل حوادث ناشی از کار فوت کردند که نیمی از آمار فوتی‌ها به کارگاه‌های ساختمانی اختصاص داشته است تصریح کرد: مشکلاتی همچون فرونشست در اصفهان وجود دارد که باید برای ایمنی شهر در برابر این پدیده پیش بینی‌هایی انجام شود، در این راستا مطالعات فرونشست زمین در کارگروهی در استان انجام می‌شود.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به انجام مطالعات هدایت و جمع آوری آب‌های سطحی توسط شهرداری اصفهان گفت: مطالعه ایمنی بازار با موضوع حریق انجام و در یونسکو به‌عنوان مطالعه برتر شناخته شده است.

وی با تقدیر از شهرداری اصفهان برای استقرار و پیاده‌سازی نظام یکپارچه HSE و تشکیل کارگروهی با این موضوع اظهار کرد: شناسایی سازه‌های آسیب پذیر در برابر حوادث در دست انجام است از ۴۳۰ ساختمان شناسایی شده، ۵۰ ساختمان رفع عیب شده است.

شیشه‌فروش با یادآوری مدیریت بحران در دوران شیوع کرونا و روش مشارکت جمعی در آن روزها گفت: مدیریت بحران در دوران شیوع کرونا درس آموز است و باید تجارب آن مستند سازی شود، روزهایی که صنایع هم به کمک آمدند، در جایی که خود صنایع کمترین فوتی را بر اثر کرونا داشتند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه ۱۰ هزار واحد صنعتی در استان داریم که با چند نفر نیرو نمی‌توان بازرسی آنها را عملیاتی کرد افزود: باید ساختار در وزارت کار تغییر کند ، پیشنهاد می‌کنم بازرسی کار در کشور توانمند سازی شود، در این راستا همه ادارات نیز مکلف به فعال کردن واحد HSE شوند و در کنار مدیریت بحران قرار بگیرند .

وی گفت : آمادگی داریم جلسه مشترکی با حضور صنایع بزرگ و شهرداری و یا مشارکت اداره کار در راستای تبیین مسائل استان با تمرکز بر حوزه HSE برگزار کنیم.

کد خبر 750045

دیگر خبرها

  • بارش باران در مناطق مختلف آذربایجان شرقی
  • آخرین جزئیات خسارت بارش‌ها در اصفهان / کدام محورهای استان مسدود است؟
  • تخلیه آب از ۸۰ منزل در شهر اصفهان انجام شد
  • نشست زمین در یکی از محله‌های شهر سنندج
  • تخلیه ناشی از آبگرفتگی‌ منازل و معابر شهری اصفهان با ۱۰۰ تیم عملیاتی
  • آخرین وضعیت بارش‌ها و سیلاب‌ها در اصفهان
  • خطرناک‌ ترین استان در بحران فرونشست
  • این استان خطرناک‌ترین استان در بحران فرونشست شناخته شده است
  • لزوم توانمندسازی بازرسی کار / تقدیر از شهرداری اصفهان برای پیاده‌سازی نظام یکپارچه HSE
  • زمین لرزه فاریاب خسارتی نداشت